ANDA PEMINAT SERUNDING?



Berikut adalah sedikit info berkenaan serunding.. Serunding merupakan sejenis masakan yang dibuat dengarempah dan dimasak sehingga kering, dan kadangkala berminyak (terutama serunding daging) agar tahan lama.Ia dimasak dan dikacau tanpa henti hingga betul-betul kering kerana dengan cara itu saja ia akan tahan lama. Antara serunding yang biasa adalah Serunding Daging, Ayam, Ikan, Udang dan Ikan Bilis. Ia adalah hidangan yang lazim pada Hari Raya Puasa dan Hari Raya Haji. Masyarakat Melayu selalu membuat serunding terutama apabila banyak daging qurban (Hari Raya Haji). Serunding boleh dimakan dengan nasi himpit, ketupat nasi, ketupat daun palas, lemang dan lain lain lagi.

JENIS-JENIS SERUNDING

1. SERUNDING IKAN

Dibuat dari isi ikan segar, tidak terlalu manis, cukup rasa dan pasti menjadi kegemaran mereka yang gemarkan ikan.

2. SERUNDING AYAM

Rasa isi ayam yang enak, lembut dan biasanya menjadi kegemaran kanak-kanak. Sangat sesuai dimakan bersama roti atau dengan nasi begitu sahaja.

3. SERUdNDING DAGING IMPORT

Diperbuat menggunakan daging import, rasanya tetap enak cuma harganya lebih murah berbanding serunding menggunakan daging tempatan. Bagi mereka yang terasa nak save budget sikit , serunding daging import sudah memadai.

4. SERUNDING DAGING TEMPATAN

Rasa serunding daging yang amat asli, dengan menggunakan daging lembu tempatan. Teksturnya lebih mantap dan menjadi pilihan ramai. Kalau makan dengan lemang atau ketupat, memang sangat sedap.








BEZA SERUNDING DAGING TEMPATAN DENGAN DAGING IMPORT

DAGING TEMPATAN :

πŸ‘‰ Lembu tempatan disembelih dan dagingnya dibuat serunding
πŸ‘‰ Rasa segar, lebih lembut dan juicy
πŸ‘‰ Rasa daging lebih manis
πŸ‘‰ Harga daging tempatan lebih tinggi
πŸ‘‰ Lebih sedap dan lebih lembab berbanding daging import

DAGING IMPORT :

πŸ‘‰ Daging sejuk beku yang diimport dan dibuat serunding
πŸ‘‰ Sedikit kasar berbading daging tempatan
πŸ‘‰ Sedikit kering berbanding daging tempatan
πŸ‘‰ Lebih murah berbanding daging tempatan

SESUAI UNTUK,

πŸ‘‰ Suri rumah yang tak sempat masak
πŸ‘‰ Bekalan buat anak-anak di asrama
πŸ‘‰ Jemaah haji yang rindukan makanan tempatan
πŸ‘‰ Bekalan para musafir
πŸ‘‰ Sebagai cenderahati
πŸ‘‰ Bekalan pekerja β€˜offshore’

KEGUNAAN SERUNDING,

πŸ‘‰ Boleh diratah dan dimakan begitu saja
πŸ‘‰ Boleh dimakan dengan pelbagai hidangan termasuk bersama nasi putih kosong
πŸ‘‰ Membuat popia, karipap
πŸ‘‰ Membuat inti kuih muih
πŸ‘‰ Sesuai dan sedap dimakan bersama nasi himpit dan lemang
πŸ‘‰ Boleh dijadikan campuran ke dalam bubur nasi


SERUNDING PREMIUM D’APPLE



Serunding kami adalah serunding Premium Asli dari Kg Laut, Kelantan. Serunding daging tempatan premium kami menggunakan 100% Daging tempatan, bermutu tinggi. Resipi 2 keturunan warisan zaman berzaman. Pasti menyelerakan..

SERUNDING ONLINE DELIVERY



Kami sediakan servis penghantaran online terus ke rumah / pejabat / lokasi anda melalui perkhidmatan pos / kurier. Sangat mudah, hanya whatsapp saja..

Sekarang ni kan, kalau nak makan serunding tak perlu susah-susah nak ke kedai dah. Bila dah mai rasa teringin tu, jangan duduk buat kalut pening sangat. Order online jer dengan kami. Kami hantar terus ke rumah.. Setel.. πŸ‘ Bagaimana nak order?? Mudah jer..

wasap.my/60129682064/serundingori

Atau, whatsapp β€˜serundingori’ ke 012-9682064

β€œ Bermutu Tinggi, Warisan Asli, Cair di Mulut, Senang Di Hati, Rugi Jika Tak Beli β€œ



KELEBIHAN SERUNDING PREMIUM D’APPLE :

πŸ‘‰ Serunding kami menepati citarasa ramai.
πŸ‘‰ Adunan rempah ratus warisan berzaman. Rempah lebih untuk rasa yang lebih kaw..
πŸ‘‰ Serunding kami tahan sehingga 8 bulan.
πŸ‘‰ Mengekalkan tradisi buatan tangan (hand made)
πŸ‘‰ Harga pun sangat berpatutan.”



HARGA :

Harga Serunding Daging, Ayam dan Ikan



Harga Serunding Daging Tempatan Premium D’Apple
πŸ‘‰ Pek 100g = RM12.00
πŸ‘‰ Pek 200g = RM23.00
πŸ‘‰ Pek 500g = RM55.00
πŸ‘‰ Pek 1 kg = RM100.00

Harga Serunding Daging Import dan Serunding Ayam
πŸ‘‰ Pek 100g = RM10.00
πŸ‘‰ Pek 200g = RM19.00
πŸ‘‰ Pek 500g = RM45.00
πŸ‘‰ Pek 1kg  = RM90.00

Harga Serunding Ikan
πŸ‘‰ Pek 100g = RM9.00
πŸ‘‰ Pek 200g = RM17.00
πŸ‘‰ Pek 500g = RM45.00
πŸ‘‰ Pek 1kg  = RM90.00




Wasap kami 012-9682064 untuk maklumat lanjut. Wasap.my/60129682064/serundingori

TESTIMONI PELANGGAN :

  

Restoran D'Apple kini di Waze, kini lebih mudah! Direction